Kierdichting

Energy Guards heeft in de werkplaats een prachtige hardhouten lat ontwikkeld, voorzien van een rubberen o-profiel. Hiermee is mogelijk om kieren en naden te dichten ter plaatse van ramen en (stolp)deuren. Zo kan het eenvoudig meer behaaglijk worden in huis en gaat het energieverbruik omlaag. Is alle tocht weg en zijn de kieren gedicht? Let dan extra op ventilatie. Voortdurende aan- en afvoer van lucht is noodzakelijk voor de gezondheid en voorkomt vochtproblemen in huis.


LED Verlichting

Een LED lamp verbruikt zo’n 65% minder stroom en gaat 20 keer langer mee dan een traditionele gloeilamp. Bij 4 branduren per dag gaan LED lampen zo’n 15 jaar mee. Investeren in LED verlichting is buitengewoon verstandig, de terugverdientijd is zo’n 3 jaar. Onlangs heeft Energy Guards een samenwerking gesloten met Philips. Lampen met een zeer goede kwaliteit en prachtig licht. Wij krijgen meer en meer van onze klanten te horen dat dit licht niet van het ‘echt’ te onderscheiden is, of zelfs mooier is. Vraag ons naar de mogelijkheden, we komen graag langs met een paar voorbeeldlampen om u te overtuigen van de uitstraling.


Zet apparaat uw uit

Zet apparaten echt uit.
Een huishouden is per jaar zo’n 450 kilowattuur (kWh) kwijt aan stand-by verbruik, dit kost zo’n € 100,- per jaar. Twee derde daarvan is te vermijden door de apparaten écht uit te zetten. Zo kan een gemiddeld huishouden tot wel 70 euro per jaar besparen op energiekosten. Zet bijvoorbeeld de televisie met randapparatuur eenvoudig uit door gebruik te maken van een stekkerdoos met een aan/uit schakelaar.


Isoleren van CV leidingen 

Isoleren van CV leidingen.
Verwarmingsleidingen die door onverwarmde ruimtes lopen (zoals de kruipruimte), verliezen warmte. Door deze leidingen te isoleren in onverwarmde ruimtes wordt de warmte alleen daar waar gewenst is afgegeven. Dit bespaart op jaarbasis tot 2 euro (3 m3gas) per meter verwarmingsleiding die voorzien is van isolatie. Vraag ons naar de mogelijkheden, dergelijke werkzaamheden is goed te combineren indien de kruipruimte voorzien wordt van vloerisolatie.


Radiator folie.
Radiatorfolie wordt geplaatst achter de radiator zodat de warmte naar binnen straalt. Bij radiatoren gaat veel warmte verloren richting de buitenmuren of ramen. Door plaatsing vanradiatorfolie op de achterkant van de radiator of op de muur erachter, straalt de warmte weer naar binnen. Radiatorfolie is eenvoudig zelf te bevestigen en de investering verdient zicht gemiddeld in 1 tot 2 jaar terug. Een voorbeeld: indien 5 radiatoren voorzien worden van radiatorfolie van 0,5 bij 1,5 meter, dan kan deze eenvoudige oplossing zo’n 35m3 aan gas besparen. De besparing bedraagt dan ook € 22,50, terwijl een pakket slechts € 27,50 kost.

Radiator Folie