Wat is COEPower?

Energy Guards wordt wekelijks gebeld door klanten met de vraag wat de impact is van de genomen maatregel. Natuurlijk willen wij graag weten of de geplaatste apparaten goed werken, maar het antwoord op deze vraag moesten wij veelal schuldig blijven. Dit gaf aanleiding om een applicatie voor de mobiele telefoon te ontwikkelen met als doel klanten zo goed mogelijk te informeren en daarmee te begeleiden tijdens de energie transitie. 

Meten is weten! Op basis van meterstanden kunnen wij inzicht krijgen in het verbruik van stroom en gas. Energy Guards is ODA gecertificeerd. ODA staat voor Onafhankelijke Diensten Aanbieder. Energy Guards heeft ODA-rechten en mag in opdracht van de bewoner de verbruiksdata van de digitale meter via de netbeheerder uitlezen. Om dit te mogen doen dient u eerst een formulier in te vullen en te ondertekenen. Dit formulier kunt u downloaden. Nadat wij het formulier van u terug hebben ontvangen sturen wij deze verklaring op naar Stedin, de netbeheerder voor gas en elektriciteit in o.a. Zuid Holland. Na ongeveer een week ontvangt Energy Guards het gasverbruik per uur en het stroomverbruik per kwartier. Het is dan ook belangrijk dat u een digitale meter heeft. Heeft u dat niet dan kunnen wij deze voor u aanvragen.   


Hoe om te gaan met data

Wij vinden het erg belangrijk om aan te geven hoe wij om willen gaan met data. Een primair standpunt van Energy Guards is dat wij de meterstanden (data) zullen opslaan en bewerken, enkel en alleen dat. De klant/bewoner blijft eigenaar van deze gegevens. Dat betekent dat wij de data niet (al dan niet tegen een vergoeding) beschikbaar kunnen stellen aan derden. Lees meer hoe wij dit vastgelegd hebben.


April 2018 start pilot

Op dit moment starten wij een pilot bestaande uit zo’n 30 huishoudens. Wij willen de applicatie testen om na te gaan in hoeverre de functionaliteiten goed werken. De Universiteit Leiden doet in deze periode onderzoek naar het effect van de berichten.  Indien u ook gebruik zou willen maken van COEPOWER, laat dit ons alvast weten. We registeren dan direct uw gegevens. Wij zullen na ongeveer 3 maanden contact met u opnemen waardoor u straks ook gebruik kunt maken van onze nieuwe energieservice!

 

Wilt u meer lezen over de digitale meter, klik hier en lees ons blogitem.