Waarom (monumentaal) dubbel glas?

Dubbel glas isoleert. U bespaart op het gasverbruik en de ruimte zal warmer aanvoelen. Ook vermindert glasisolatie geluidsoverlast en verhoogt het de inbraakveiligheid.

(Monumentaal) dubbel glas bestaat uit een binnen- en een buitenruit, op afstand gehouden door een afstandshouder. De tussengelegen ruimte heet een spouw. Monumentaal dubbel glas wordt gekenmerkt door een zeer kleine spouw, waardoor de opbouw dunner is dan ‘normaal’ dubbel glas. Dit maakt het mogelijk om in een bestaand venster te werken. Een unieke oplossing en ook nog eens duurzaam! Door de klassieke stopverf te vervangen met door speciale stoppasta komen er geen glaslatten aan te pas. Zo blijft de karakteristieke uitstraling en het authentieke gevelaanzicht van uw pand gewaarborgd.


Wat is de besparing?

(Monumentaal) dubbel glas verhoogt de isolatiewaarden aanzienlijk t.o.v. enkel glas. Aangenomen wordt dat dubbel glas zo’n 16m3 gas per vierkante meter bespaart per jaar, afhankelijk natuurlijk van het soort glas en het vertrek. Waar normaal veel wordt gestookt, kan het meeste worden bespaard. Ook kunt u er voor kiezen om de (lucht)spouw te vullen met een edelgas. Hierdoor kan een isolatiewaarde worden behaald nagenoeg gelijk aan HR++ glas!

Energy Guards Monumentaal dubbel glas, vulling met Argon U=2.0
Energy Guards Monumentaal dubbel glas, vulling met Krypton U=1.5

Ter vergelijking:
Enkel glas U = 5.8
HR++ ‘nieuwbouw’ glas U=1.2


Hoe gaan wij te werk?

Allereerst wordt het oude glas verwijderd en wordt de sponning handmatig uitgefreesd. Hierdoor ontstaat de benodigde diepte ten behoeve van het nieuwe dubbel glas. Het vrijgekomen hout wordt in de grondverf gezet waarna het dubbel glas kan worden geplaatst. Wij werken het dubbel glas af met een nieuwe vervanger van de ouderwetse stopverf. Aangezien wij niet met zogenaamde glaslatten werken kunnen de oude ramen blijven schuiven en blijft de karakteristieke uitstraling van uw woning nagenoeg behouden. Diverse gemeenten (gemeente Den Haag, Delft, Amsterdam en Haarlem) zijn bekend met onze werkwijze.