Waarom een warmtepomp?

Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water. Ze zijn een duurzaam alternatief voor een combiketel op gas. De overheid geeft subsidie op het kopen van een warmtepomp en heeft de belasting op elektriciteit verlaagd.

De Elga warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht. Met een soort koelkastmotor wordt deze warmte opgewaardeerd tot een bruikbare temperatuur. Met weinig stroom krijg je veel warmte. En als die stroom van de zon of de wind komt, is je verwarming heel duurzaam. In 2016 zijn zo’n 150.000 Nederlandse huizen voorzien van een warmtepomp en dit aantal groeit.


Effect 

Eenvoudige infrastructuur. U kunt een warmtepomp in een bestaande woning plaatsen zonder dat er grote aanpassingen aan de infrastructuur in en om het huis nodig zijn.

Betrouwbaar. De warmtepomptechnologie is in landen als Duitsland, Zweden en Zwitserland al ‘state of the art’ en daarmee een beproefde techniek.

Energie zuinig. De compressor, die de druk en daarmee ook de temperatuur in het warmte dragend medium verhoogt, is het enige onderdeel van de warmtepomp dat energie gebruikt. Het energiegebruik van de compressor bepaalt hiermee ook de winstfactor van de warmtepomp.

Bestaande ketel. De Techneco Elga is een hybride lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De Elga werkt samen met bijna alle bestaande gasketels. De binnen unit wordt geplaatst naast de gasketel, de buiten unit op een dak of elders. De Elga is in ongeveer één dag geïnstalleerd en geschikt voor vrijwel elke woning of kantoor. Aangezien de bestaande ketel minder ‘hard hoeft te werken’ gaat deze aanzienlijk langer mee.

Effect. Door de combinatie van warmtepomp en gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald. Op momenten dat de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend is, genereert de gasketel extra capaciteit. Bij lage temperaturen (< 4 graden) is het rendement van de warmtepomp minder goed dan dat van de gasketel en schakelt de Elga uit.


Subsidie

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. 

ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Indien u zou kiezen voor een Elga warmtepomp kunt u € 1.800,- subsidie aanvragen.

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

De meerjarige regeling opent op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt

Energy Guards is gecertificeerd om namens de klant (opdrachtgever) de subsidie aan te vragen. Wij helpen u dan ook graag met deze aanvraag. Voor meer informatie : RVO

 


Lagetemperatuurverwarming (LTV) verwarmt een geïsoleerd huis gelijkmatiger en constanter. De aanvoertemperatuur van het water dat gaat naar de radiatoren (en bv vloerverwarming) is zo’n 50 graden Celsius. Bij gewone centrale verwarming kan dat oplopen tot 80 graden.

De Techneco brochure met informatie over de Elga warmtepomp kunt u hieronder downloaden.