persbericht

 

Spektakel op het dak van Bosch Car Service Thomson

Het was een spektakel! Drie dagen lang, zeven man sterk, zestien rollen wortelwerend en waterbergend onderdoek, 132 dubbele isolatieplaten, acht pallets tot de bovenrand gevuld met rollen vetplantjes en tweeënveertig kuub voedingsbodem door een enorme vrachtwagen, op het dak uitgespuugd. Energy Guards heeft weer een hele bijzondere klus geklaard.

 

Speciale opdracht

Energy Guards, een Haags bedrijf, dat zich richt op het nemen van duurzame en besparende maatregelen, zoals vloerisolatie, dubbel glas, geïsoleerde groene daken en zonnepanelen kreeg een wel heel bijzondere opdracht.

Afgelopen week hebben we maar liefst 400 m2 sedum (vetplantjes) op het dak van Bosch Car Service Thomson geplaatst. Een kwart van dat dakoppervlak kreeg onder het sedum ook nog isolatie.

 

Unieke manier van daken isoleren

Energy Guards heeft in samenwerking met Sempergreen (leverancier van sedum) en Jackodur (leverancier van isolatieplaten) een nieuwe manier ontwikkelt om daken te isoleren. Wanneer een dak aan de buitenkant wordt geïsoleerd, worden de XPS-isolatieplaten normaal gesproken bedekt met grind. Deze grindballast zorgt ervoor dat de platen niet verschuiven. Energy Guards heeft bij autobedrijf Thomson vetplantjes (sedummix) in plaats van grindballast op de isolatieplaten geplaatst.

Een groen dak is een unieke manier om uw woning te verduurzamen en om bij te dragen aan een gezonde en mooie leefomgeving. Een groen dak gebruikt 60% van het regenwater waardoor de riolering aanzienlijk minder belast wordt. Planten op een dak vangen fijnstof uit de lucht, nemen CO2 op en zorgen ‘s zomers voor meer koelte in de ruimtes direct onder het groen. Dat kan 5 tot 6 graden schelen. In de winter is het effect omgekeerd en houdt het groendak de warmte binnen. Tenslotte verdubbelt een groen dak de levensduur van uw dakbedekking.

Wij hebben ruime ervaring in het plaatsen van groene en geïsoleerde groene daken. Afgelopen jaar heeft Energy Guards meer dan 6000 meter2 geplaatst.

De toekomst is belangrijk

Eigenaar van deze garage Joan Nieuwenhuize had al langer plannen om zijn garage, gelegen in de Bomenbuurt, te verduurzamen. Toen bekend werd dat de gemeente Den Haag in 2015 de aanlegkosten van een groen dak met 40% zou subsidiëren, hakte hij de knoop door.

De diepe garage heeft een groot zwart oppervlak dat grenst aan veel achtertuinen van omliggende woningen. Joan’s beslissing is mede genomen om het uitzicht voor deze buren aantrekkelijker te maken. Maar ook met het oog op de toekomst van zijn kinderen waarbij verantwoord ondernemen een grote rol speelt. Want Nederland heeft te maken met een groeiende wateroverlast onder invloed van de klimaatverandering. Riolen kunnen de aanhoudende hoosbuien niet altijd aan. Groene daken helpen dat hemelwater op te vangen: de substraatlaag en de plantenwortels houden het water vast en geven het langzaam weer af. Hoe meer neerslag opgevangen wordt door tuinen, parken én groene daken, hoe minder riolen overbelast zullen raken.

“Ik heb nog vijf jaar als ondernemer om mee te werken aan een betere en duurzame wereld. Ik kies voor de toekomst van mijn kinderen. En ook een beetje voor de financiële voordelen die het op termijn oplevert”, aldus Joan.


Energy Guards is gevestigd aan de Duinweg 17 te Den Haag. Het bedrijf verduurzaamt gebouwen met een aantal slimme oplossingen, onder andere in samenwerking met de groene wijkcollectieven Archipel&Willemspark, Statenkwartier-Geuzenkwartier, Vruchtenbuurt en Vogelwijk. Interesse of meer informatie over een groen wijkcollectief in de Bomenbuurt: info@energyguards.nl.

Bosch Car Service Thomson is gevestigd aan de Populierstraat 66 te Den Haag. U kunt hier terecht voor groot en klein onderhoud aan alle typen en merken auto’s en bedrijfswagens.

T. 070- 3633946