Waarom Vloerisolatie?

Vloerisolatie houdt de warmte vast in uw woning en zorgt ervoor dat de koude lucht in de kruipruimte blijft. Omdat de kruipruimte vaak vochtig is gaat hier warmte aan verloren. Het isolatiemateriaal bestaat uit een hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie. De unieke isolatiewerking geschiedt op basis van thermische reflectie. Thermische reflectie is het vermogen om stralingsenergie eenvoudig te weerkaatsen naar de woonkamer. Er wordt ook wel eens gesproken over een passieve vloerverwarming, aangezien de vloertemperatuur gemiddeld stijgt met 3 graden. Doordat het systeem volledig aansluit op de onderkant van de vloer kunnen er geen koudebruggen ontstaan.


Wat is de besparing?

Een gemiddelde woning, met een te isoleren vloeroppervlakte van 60 m2, bespaart jaarlijks 340 m3 gas ofwel € 215,- (prijspeil 2016). Hierbij wordt uitgegaan dat het geplaatste materiaal een isolatiewaarde kent van 3.5 (RC=3.5) en dat er een folie op de bodem van de kruipruimte wordt geplaatst. Hoeveel er uiteindelijk bespaard kan worden hangt af van het stookgedrag. Hoe hoger (en hoe langer) de verwarming aan staat hoe meer er bespaard kan worden.


Hoe gaan wij te werk?

Wij zeggen wel eens tegen elkaar: ‘Aardappels haal je bij de boer’. Hiermee bedoelen wij dat het werk wordt uitgevoerd door onze ‘eigen’ mensen. Degene die het werk uitvoert komt dan ook zelf bij u langs om de kruipruimte te bekijken en in te meten. Hij bekijkt tevens hoeveel puin er uit de kruipruimte gehaald dient te worden. Organisch materiaal wat kan rotten, denk bijvoorbeeld aan houten planken, moeten worden afgevoerd. Onze collega’s op kantoor dragen vervolgens zorg voor een duidelijke offerte en helpen bij de aanvraag van de subsidie. Veel gemeentes hebben subsidies ingesteld voor de aanleg van vloerisolatie. Vraag ons naar de mogelijkheden binnen uw gemeente.