Aardkloten, het nieuwe werkwoord van Greenchoice!

site_480x300.jpg

De Greenchoice warmtepomp actie in samenwerking met Techneco & Energy Guards

In een nieuwe campagne introduceert energieleverancier Greenchoice een nieuwe term: aardkloten. Dit werkwoord betekent ‘eindeloos praten over het milieu terwijl er niks gebeurt’. Dat gebeurt veel te veel en daar wil Greenchoice graag iets aan doen. Daarom is Greenchoice een landelijke Elga warmtepomp campagne gestart.  

Vanaf 23 oktober lanceert Greenchoice samen met Techneco een landelijke warmtepomp campagne. Nieuwe en bestaande klanten kunnen energie besparen met de aanschaf van een Elga warmtepomp.

DSC07903.JPG

De Elga warmtepomp

De Elga is slimme modulerende hybride warmtepomp die samenwerkt met elke gasketel. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van een energiezuinige bestaande woningbouw.

De binnenunit wordt geplaatst naast de gasketel, de buitenunit op een dak, in de tuin of aan een gevel. De Elga is in één dag geïnstalleerd en is geschikt voor vrijwel elke (nageïsoleerde) woning.

Door de combinatie van de Elga met een gasketel wordt onder alle omstandigheden het hoogste rendement gehaald.  De gasketel springt af en toe bij als het nodig is voor de verwarming en bereidt het tapwater.

Het comfort in uw woning is exact hetzelfde als dat u gewend bent met een gasketel. Bij lage buitentemperaturen neemt het rendement van de warmtepomp af en schakelt de Elga uit om het over te geven aan de gasketel. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor in de instellingen van de Elga, afhankelijk van de kenmerken van uw woning en de prijzen die u voor gas en elektriciteit betaalt.

De gasbesparing voor verwarming is 50 – 90%. De gasbesparing op de bereiding van tapwater is 0%. Wanneer de extra elektrakosten hiermee verrekend worden leidt dit tot een energiekostenbesparing van 20-35%. De Elga maakt geen tapwater omdat het rendement van een elektrische warmtepomp om tapwater te maken doorgaans vrij laag is.

De Elga kan ook gecombineerd worden met een stadsverwarmingsaansluiting. U kunt hiermee besparen op de variabele kosten van de stadsverwarming, maar niet op uw jaarlijkse vastrecht kosten omdat de stadsverwarmingsaansluiting behouden blijft. Voor meer informatie, zie ook : https://techneco.nl/veel-gestelde-vragen-warmtepompen/

Energy Guards

Een Elga warmtepomp haalt dus warmte uit de lucht en maakt met behulp van een kleine hoeveelheid aandrijfenergie (elektriciteit) nog meer warmte. Een warmtepomp maakt dus heel efficiënt gebruik van energiebronnen. Het is belangrijk dat uw woning geïsoleerd is of gaat worden. Vraag ons naar de mogelijkheden wat betreft het isoleren van uw vloer en dak of het plaatsen van (monumentaal) dubbel glas. De warmtepomp bespaart op uw gaskosten, maar uw stroomverbruik zal toenemen. Een combinatie met zonnepanelen ligt dan ook voor de hand. Op BNR zegt Ad van Wijk (hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft) dat het financiële voordeel van de warmtepomp voor een belangrijk deel zit in de belastingen. “Op dit moment is de energiebelasting op elektriciteit verlaagd en die op gas is verhoogd.” De verwachting is dat de belasting op gas de komende jaren verder zal stijgen. 

Campagne prijs 

De actieprijs voor de Elga installatie is €3.949,- incl BTW. Daarbovenop krijgt u een subsidie van €1.800,- U betaald uiteindelijk €2.149,- voor een basis Elga installatie. Dit betreft een standaard (basis) installatie. Indien er extra werkzaamheden gedaan dienen te worden, denk bijvoorbeeld aan creëren van een geveldoorvoer, dan wordt dit apart vermeld op de offerte. Een van onze collega's is STEK gecertificeerd. STEK-certificering is nodig wanneer er bij de installatie van een warmtepomp met koudemiddelen wordt gewerkt. Ondertussen hebben wij ruime ervaring wat betreft het plaatsen van de warmtepomp. Dit jaar zijn er al meer dan 80 warmtepompen geplaatst..... wat ons betreft op naar de 100!   

elga-hybride-warmtepomp-buitenunit-alabel-techneco-thermo.jpg

Wilt u meer weten over de Elga warmtepomp?
Kijk op https://energyguards.nl/hybride-warmtepomp-info en ervaar hoe het voelt om baas te zijn over je eigen energie, in je eigen huis.